Sisterhood of Young Animation Auteurs
17 - 23 aug 2024
Meniu blog

Delegația SYAA va participa la market-ul de scurtmetraje din Clermont-Ferrand

O delegație formată din șase absolvente din cadrul rezidenței SYAA va fi prezentă la Clermont-Ferrand Short Film Market, ce va avea loc în Franța între 5 și 8 februarie 2024. Prestigiosul eveniment le-a invitat să participe la standul Eur♀Visions, o platformă dedicată promovării femeilor din industria audiovizuală, în cadrul retrospectivei tematice a festivalului, despre femei puternice din industria audiovizualului.

La standul Eur♀Visions, organizat de Media Desk France, vor fi prezenți reprezentanți ai unor instituții renumite care sprijină femeile din domeniul audiovizualului, printre care EWA - European Women's Audiovisual Network, Le Collectif 50/50, CIMA - Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios Audiovisuales.

Cele șase absolvente SYAA care vor fi prezente la standul Eur♀Visions sunt Ioana Nicoară, Liana Chiriță, Nicoleta Miron și Agata Tabacu din România, Michaela Rezova din Cehia și Patricia Ortiz din Spania/Cehia. Prezența lor în cadrul acestui eveniment este o dovadă a măiestriei lor creative și a impactului pe care îl are programul de rezidență SYAA. Cele șase participante vor fi prezente zilnic  la standul Eur♀Visions în perioada 5-8 februarie, ocazie de a le cunoaște și de a discuta despre posibile colaborări.

Participarea artistelor din România la Clermont-Ferrand este susținută Institutul Cultural Român, cu ajutorul căruia cele șase tinere talente își vor prezenta lucrările pe o scenă internațională.

Alături de participarea la Eur♀Visions, Asociația Animest, organizatorul SYAA, va avea o prezență semnificativă la Clermont-Ferrand ca parte a Rețelei Festivalurilor de Animație (AFN - Animation Festival Network). Delegația Animest la fi prezentă la standul E6, unde profesioniștii prezenți la festival sunt invitați la o sesiune e meet-and-greet marți, 6 februarie, la ora 18:00. Această sesiune oferă șansa pentru profesioniștii și entuziaștii din industrie de a intra în contact cu reprezentanții festivalurilor membre AFN, promovând colaborarea și oportunitățile de networking.

Ca parte a activităților AFN, proiecția de filme intitulată "That's What She Said" va avea loc pe 8 februarie la Teatrul Georges Conchon, începând cu ora 18:00. Este o selecție de scurtmetraje atent curatoriată, alcătuită din animații realizate de cineaste femei (sau care se identifică drept femei) din ultimele ediții ale festivalurilor membre AFN. Accesul la proiecție se face pe bază de acreditare.

Mai mult, alumna SYAA Maria Brudașcă împreună cu producătorul Constantin Benea își vor prezenta proiectul "A Horse in a Swan Sea'' marți la Agora, începând cu ora 16:00, în cadrul pitch-urilor Rise&Shine. Va fi o ocazie unică de a aprecia creativitatea și inovația încurajate de proiectul SYAA pe piața internațională de film.

Prezența delegației SYAA la Clermont-Ferrand Short Film Market este o apreciere a realizărilor lor și o recunoaștere a impactului programului de rezidență SYAA în cultivarea talentelor emergente. Alăturându-se standului Eur♀Visions și altor inițiative din cadrul festivalului, tinerele artiste contribuie la dialogul despre reprezentarea și creativitatea femeilor în industria audiovizuală.


SYAA este un proiect al Asociației Animest, organizat cu sprijinul AFN. Este cofinanțat de Eurimages și de Programul Europa Creativă MEDIA al Uniunii Europene, ca parte a activităților Rețelei Festivalurilor de Animație AFN. Prezența delegației române la Clermont-Ferrand a fost posibilă datorită sprijinului Institutului Cultural Român.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!