Sisterhood of Young Animation Auteurs
19 - 25 aug 2023

Nicoleta Miron - SYAA 2022

Nicoleta Miron este un visual development artist, animator 2D și antreprenor. A co-fondat un mic studio de animație numit „Scene06 Shot24” (@sc06.sh24) în orașul său natal, București, în cadrul căruia, în prezent, creează și dezvoltă proiecte de animație alături de colega sa.

Arta ei este caracterizată prin imagini fantastice și culori vibrante, influență a experienței ei în pictură și desen. Ea se specializează în background design și concept art. A absolvit cursul „Animation & VFX” în cadrul Universității din Falmouth cu „First Class Honours”. Pe parcursul facultății a colaborat la mai multe proiecte pentru diverși clienți precum: ShelterBox, Devon & Cornwall Police si Colectivul Student Mentor.

Și-a debutat cariera cu filmul „Off The Record”(@otr_film), pe care l-a co-creat și co-regizat. In prezent, filmul își face apariția la mai multe festivaluri internaționale de animație, printre care și „Animest”, „RTS Devon & Cornwall, Student Television Awards”, „Cornwall Film Festival” și „Animation Festival of Brazil, World Cultures”.

Ea aspiră să transmită oamenilor atât viziunea ei asupra lumii cât și asupra a numeroase dileme sociale și să contribuie la o schimbare pozitivă a societății, precum și să ajute pe cât posibil la dezvoltarea industriei animației în România.

O puteți urmări aici:

https://www.instagram.com/sc06.sh24/
https://www.instagram.com/nico.illuna/